stratenovkl.jpg

 

 

 

 

 

home

 

Welkom in onze buurt                  

 

De geschiedenis van de Gruneriebuurt

 

Ons buurtbulletin:

Het Gruneriebulletin

 

Vrijwillige buurtbijdrage

 

Activiteiten in de buurt:

Buurtvoetbal

 

Fietstochten/buurtpicknick

 

Koffie-inloop-ochtend

 

Paasactiviteiten

 

Straatbarbecue

 

Straatspeeldag

 

Sint Maarten

 

Sint Nicolaas

 

Tuingluurdag                  

 

Nieuws uit de buurt in:

Uit de buurt

 

Aangeboden&Gevraagd

 

Wie is wie/wie woont waar

 

Links                  

 

Contact

 

Bestel ons jubileumboekje

 

image003

 

Deze pagina is het laatst bewerkt

op 20 maart 2013

 

 

 

Buurtvoetbal

 

VV UDO organiseert jaarlijks het buurtvoetbal.

De Gruneriebuurt doet meestal mee met één of meer teams.

Houdt voor aanmelding de publicatie in de Oegstgeester Courant in de gaten of kijk hier http://www.vvudo.nl/

 

**************

Mei 2011

 

Zesde Oegstgeester Buurtentoernooi bij VV UDO

j0222590[1]

Voor de zesde keer op rij organiseert VV UDO op zondag 26 juni 2011 het Oegstgeester Buurtentoernooi. Het voetbalseizoen is dan voorbij, maar het kunstgrasveld maakt het mogelijk om langer door te voetballen. Vorig jaar schreven 25 teams zich in en natuurlijk verwachten we ook dit jaar weer veel buurtteams.

Uitgangspunt is dat je met je vrienden uit de straat en de buurt eens lekker in echte wedstrijden op een echt veld kunt voetballen tegen je vrienden en natuurlijk vriendinnen uit een andere buurt. Het is niet noodzakelijk dat je lid bent van een voetbalvereniging, iedereen mag meedoen. Voorwaarden om mee te doen zijn dat minimaal vijf spelers uit dezelfde buurt komen en dat er wordt voldaan aan de leeftijdsgrenzen (leeftijd op 1 juni 2011).

 

De inschrijving staat open voor meerdere teams uit één buurt. Er kunnen ook meerdere teams in één leeftijdsklasse inschrijven. Dit jaar hopen we op de deelname van nog meer teams, vooral uit de tot nu toe niet vertegenwoordigde wijken zoals Buitenlust, Oranjebuurt, Zeeheldenbuurt, Wilhelminapark & Geesten, Nieuw Rhijngeest, Morsebel etc. Inschrijving is kosteloos. Er wordt gespeeld op halve velden volgens de regels van de KNVB voor het 7 tegen 7 voetbal. Elke leeftijdsklasse strijdt om een schitterende wisselbeker.

 

Er kan ingeschreven worden voor teams van jongens en meisjes:

 

  • in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar (9:00 tot 12:30)
  • in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar (9:00 tot 12:30)
  • in de leeftijd van 16 t/m 19 jaar (13:00 tot 16:30)
  • senioren (20+) (13:00 tot 16:30)

 

Een team bestaat uit minimaal 7 en maximaal 9 personen waarvan tenminste vijf uit één buurt. Je mag dus met "gastspelers" spelen. Zijn er alleen maar jongens of juist alleen maar meisjes in je team, schrijf dan toch in.

 

De Gruneriebuurt doet ook weer mee, buurtgenoten kunnen zich aanmelden bij Andrew Brom atbrom@planet.nl of Erwin Theunissen erwintheunissen@hotmail.com

 

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 18 juni.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Juni 2010

Grunerie met 4 teams in UDO Buurttoernooi

(door Dirk Jan Bakker)

dsc_0429Het zonovergoten kunstgrasveld van VV UDO vormde het schitterende decor van het vijfde Oegstgeester Buurttoernooi. Met 22 voetbalteams kende het toernooi het grootste deelnemersveld tot nu toe. In de ochtend speelden 6 teams in de leeftijdscategorie van 8 t/m 11 jaar en 6 teams in de categorie tot 16 jaar. Het middagprogramma werd gevuld met 10 teams uit de categorie 16+, waaronder 3 seniorenteams. De best vertegenwoordigde buurten waren de Grunerie, Poelgeest, Haaswijk en de Merenwijk, maar gelukkig mochten we dit jaar ook teams uit de zeeheldenbuurt, de schildersbuurt en de Hofdijk ontvangen.  Alhoewel er fel werd gestreden op het veld gold het Olympische motto, ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ en werd het een gezellige bijeenkomst.

De winnaars bij de jongste groep waren de Soccerkingz uit Poelgeest, op de voet gevolgd door de Groene Reuzen uit de Grunerie en de  Vurige Zeehelden. Bij de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar won Team Bussee uit de Morsebel overtuigend, gevolgd door Poelgeest United 1 en de Greenmachine uit de Grunerie.

In het middagprogramma speelden 2 seniorenteams uit de Gruneriebuurt mee, namelijk De Groene Blaadjes en Grijs&Groen. Zij werden respectievelijk vierde en vijfde in hun poule. Naar hun eigen zeggen was dit ook de bedoeling want voor de kruisfinales was de fut er wel uit… Bovendien raakten drie spelers geblesseerd aan enkel, knie en kuitspier, waardoor de slagkracht van de Grunerie aardig was ingeperkt. Liggend in het gras met een koud biertje in de hand konden de vermoeide spelers genieten van een boeiende ontknoping.

Het middagprogramma werd afgesloten met een kruisfinale waarin de winnaars van vorig jaar, de Bokito’s uit Slaagwijk het moesten opnemen tegen Elly Furtado (vernoemd naar de moeder van de aanvoerder) uit Haaswijk. Deze zinderende finale leverde na de reguliere speeltijd nog geen winnaar op, dus moesten strafschoppen uitkomst bieden. Ook hier bleken de teams aan elkaar gewaagd en viel de beslissing pas na 26 (!) strafschoppen. Voor de derde keer op rij wonnen de Bokito’s de wisselbeker. Op het zonnige terras van UDO werd nog lang nagepraat over dit geslaagde evenement en werden alweer de teamstrategieën voor volgend jaar uitgedacht.

 

Bekijk hier de foto’s (met dank aan Dirk Jan)

************

Juli 2009

Zaterdag 4 juli was onze buurt met maar liefst vier teams weer van de partij op het Buurtentoernooi georganiseerd door VV UDO.

Twintig voetbalteams waren zaterdag naar de kunstgrasvelden van VV UDO gekomen om hun buurt te vertegenwoordigen in alweer het vierde Buurtentoernooi.

In de drie leeftijdsklassen werden felle maar eerlijke potjes voetbal gespeeld, waarna er steeds druk gerekend werd over ieders kansen om die schitterende wisselbokaal in de buurt te kunnen tonen. Bij de leeftijdsklasse 8-11 jaar waren de Pannakoningen (Schilderswijk) en de Polderboys (Haaswijk) zodanig aan elkaar gewaagd dat de finale uiteindelijk met stafschoppen moest worden beslist. Hier bleken de Haaswijkers het meest trefzeker en werd de jarenlange hegemonie van de Pannakoningen doorbroken.

DSC_0129-10%.jpg DSC_0174-10%.jpg DSC_0227-10%.jpg

Het prachtige weer hield nog vele deelnemers vast om ook het middagprogramma voor de 12-15 jaar en voor 16 jaar en ouder te blijven volgen. Ook hier waren de spelers aan elkaar gewaagd en werden de toeschouwers op knappe staaltjes voetbal getrakteerd. In de categorie 12-15 jaar bleken uiteindelijk de Fatassen uit Haaswijk de sterkste. Het is bijzonder te vermelden dat de wisselbeker die de Fatassen in ontvangst namen, het afgelopen jaar een onbedoelde reis naar Paramaribo had gemaakt, maar gelukkig net op tijd via een lange omweg weer bij UDO was terugbezorgd.

De categorie 16 jaar en ouder was eigenlijk een samengestelde klasse van de oudste categorieën, omdat er genoeg aanmeldingen waren binnengekomen om een poule van vijf teams te vormen. Het leeftijdsverschil in deze klasse (tussen de 16 en de 47 jaar) bleek geen belemmering te vormen om toch aantrekkelijke wedstrijden te presenteren. Uiteindelijk wonnen de Bokito's (De Slaagwijk) de beker overtuigend.


Hoewel onze buurt niet in de prijzen viel doen we volgend jaar uiteraard weer mee!  

 

Bekijk hier wat foto’s   (met dank aan Dirk Jan)

 

***************************************

 

 

 

juli 2008

 

Groene Reuzen eindigen op 2e plaats, Groene Blaadjes pakken punten van uiteindelijke winnaar

 

Zaterdag 12 juli streden de buurten van Oegstgeest voor het derde opeenvolgende jaar om de felbegeerde UDO-OC Buurtentoernooi Bokaal. Dit toernooi vult de lange periode tussen het eind van de reguliere voetbalcompetitie en het begin van het nieuwe seizoen. Het schitterende kunstgrasveld van UDO in Oegstgeest biedt hiervoor de ideale gelegenheid, daar de normale grasvelden in de regio in deze tijd moeten herstellen. Maar liefst 18 teams, verdeeld over drie klassen hadden zich ingeschreven. Na een stormachtige nacht met hevige regenval leek het toernooi letterlijk in het water te vallen, maar gelukkig in de ochtend stopten de buien en lag het kunstgrasveld er speelklaar bij.

 

De dag werd afgetrapt in de leeftijdscategorie van 8 t/m 11 jaar. In felle, maar sportieve duels streden acht teams uit Haaswijk (Kunst Gras Kanjers, Snel Samen Gebracht, Lolbroeken), Poelgeest (Juuldinho’s en Poelgeest United 3), de Grunerie (Groene Reuzen), de Schildersbuurt (Pannakoningen) en Slaagwijk (De Rodes) met elkaar. Uiteindelijk stonden in de finale de Groene Reuzen en de Pannakoningen uit respectievelijk de Grunerie en de Schildersbuurt tegenover elkaar. Ingewijden zagen hier meteen een onvervalste UDO-ASC derby in, want het team van de Pannakoningen bestond uitsluitend uit ASC-ers en het team van de Groene Reuzen uit uitsluitend UDO spelers. In deze spannende finale, waarin de beide teams elkaar eerst voorzichtig uitprobeerden, vielen totaal 4 doelpunten waarvan 3 voor de Pannakoningen en 1 voor de Groene Reuzen. Dat maakte dat de Pannakoningen wederom de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.

 

In de middag waren de pupillen in de leeftijdsklasse van 12 t/m 15 jaar en de senioren aan de beurt. Voor dit deel hadden zich elk 5 teams ingeschreven. Ook hier viel tijdens de wedstrijden de grote mate van sportiviteit op. De overtuigende winnaars in de leeftijdsklasse van 12 t/m 15 jaar waren de Bokito’s, een team van technisch zeer begaafde voetballers uit Slaagwijk, die de tegenstanders tot waanzin dreven met panna’s, akka’s, scharen en andere exoten uit de straatvoetbalsport. Hier vlak achter eindigde Haaswijk, gevolgd door Brian Kabel (Slaagwijk), Poelgeest United 2 en de Fatasses (Leidsche Buurt).

Bij de senioren (16+) was het team van Leiden Merenwijk veruit het sterkste en liet alleen punten liggen tegen de Groene Blaadjes uit de Grunerie, welke ondanks dit resultaat uiteindelijk op de 4 plaats eindigde. De grote kracht van Leiden Merenwijk blijkt wel uit dat het feit dat zij de wisselbokaal voor de derde opeenvolgende keer wonnen. Tweede bij de senioren werden de Vogels (Poelgeest), gevolgd door Poelgeest United 1. Hekkensluiter was het team van Poelgeest United 4, een team dat normaliter aan breedtesport doet en het wel leuk vond om aan het Oegstgeester Buurtentoernooi mee te voetballen. Deze sportieve instelling is illustratief voor de houding van alle deelnemers aan het Buurtentoernooi: meedoen is belangrijker dan winnen.

 

Dankzij het praktisch altijd bespeelbare kunstgras van UDO en de onvolprezen inzet van vele vrijwilligers is ook de derde editie van het Oegstgeester Buurtentoernooi weer een groot succes geworden. Volgend jaar hopen we op de deelname van nog meer teams, vooral uit de nu niet vertegenwoordigde wijken zoals Buitenlust, Oranjebuurt, Zeeliedenbuurt, Wilhelminapark etc. Ook het volledig uit meisjes bestaande team van Poelgeest United 3 zoekt dan wat gelijkwaardige tegenstanders. Wanneer het toernooi zo doorgroeit is zelfs een meerdaagse versie mogelijk.

 

DSC_4171

Foto Paul Lichtenbeld

 

Meer foto’s, de volledige uitslagen en eindstanden van het Oegstgeester Buurtentoernooi zijn te vinden op de geheel vernieuwde website van VV UDO, www.vvudo.nl

 

 

 

******************************

 

juli 2007

Grunerieteams grijpen naast de hoofdprijs, maar verslaan toernooiwinnaars (door Dirk Jan Bakker)

 

Copy of DSC00933Copy of DSC00937

 

andere foto’s klik hier

 

Het moet over de gehele Gruneriebuurt te horen zijn geweest, de geluidsinstallatie van UDO waaruit de aankondigingen klonken van de wedstrijden van de groene reuzen en de Grunerie Senioren. Het jaarlijkse buurtentoernooi op het schitterende kunstgras van VV UDO op 7 juli 2007 had weer een flink aantal voetbalminnende mannen en vrouwen op de been gebracht. Opvallend was dat de Gruneriebuurt als enige buurt in Oegstgeest een team van spelers boven 18 jaar op de been had gekregen. Daarmee verkreeg het team de naam Grunerie Senioren, maar gezien de nog best frisse leeftijd van de spelers en hun kwieke spel was de naam Groene Blaadjes meer op zijn plaats geweest. Dat beeld werd nog eens versterkt door hun frisgroene shirts waar de sponsornaam www.gruneriebuurt.nl op afgedrukt stond.

 

Copy of DSC00945

 

andere foto’s klik hier

 

De Grunerie Senioren voetbalden erg effectief. Twee keer wonnen ze met 1-0, maar de rust tussen de tweede en de laatste wedstrijd duurde te lang voor de stramme, senioren ledematen, hierdoor werd de laatste partij met 0-2 verloren. Dit leverde een neutraal doelsaldo op, wat een tweede plaats in het eindklassement betekende.

 

Ook het team van 8 tot 11 jarigen mocht er zijn. Maar liefst 5 selectie spelers hadden zich aangemeld en aangevuld met nog 3 talenten uit de buurt, stond er een sterk team op het veld. Het meest opvallend aan dit team was dat de leeftijdsspreiding hier het grootst was van alle concurrerende teams. In de Groene Reuzen was elke leeftijdscategorie vertegenwoordigd. Het team begon goed met een snelle goal in de eerste wedstrijd tegen de Ball-Killers. Door pure pech vielen er twee tegendoelpunten, wat de eindstand op 1-2 bracht. De daaropvolgende wedstrijd tegen de latere kampioen de Pannakoningen werd met 2-1 gewonnen, dat kwam mede door onderschatting van de kleinste spelers door de tegenstanders. Ook de volgende wedstrijd tegen Poelgeest Utd 2 werd zelfs een 3-1 overwinning. Winst in de vierde en laatste wedstrijd tegen De Rode 2 zou betekenen dat de Groene Reuzen de beker mee naar huis konden nemen, maar helaas werd door een ongelukkige zet van de coach deze wedstrijd met 3-2 verloren. Daarmee eindigde het team op een verdienstelijke derde plaats.

 

Gelukkig wisten de Grunerieteams zich gesteund door hun vele fans en konden ze zich troosten met de gedachte dat ze allebei van de uiteindelijke toernooiwinnaars gewonnen hadden. Volgend jaar doet de Grunerie natuurlijk weer mee, dan aangevuld met een damesteam welke zich na afloop al spontaan onder de supporters vormde.

 

 

toernooi2007

 

 

---

 

In 2006 hebben we meegedaan met het buurtvoetbaltoernooi. Een zomerevenement dat door voetbalvereniging UDO in samenwerking met de Oegstgeester Courant is gestart.

 

DSCF0428klDSCF0410klDSCF0423klDSCF0439kl

 

 

Voor het afspelen van een foto-impressie (duur: 2 min, 5 sec  4,61 MB) klik hier

 

Voor de fotoreportage 2006 klik hier

 

***************************************************************************

25 juni 2006

 

De Groene Reuzen zijn 5e geworden (van de 10 deelnemende ploegen)! Onder luide aanmoedigingen van onder meer getrainde Oranje-veteranen uit de Gruneriebuurt hebben zij hun eerste wedstrijd tegen AnakAnak met 8-3 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen de Master Killers kende een zeer spannend verloop, waarbij de inzet van Adam Rohmer een zeer welkome aanvulling op het team bleek. Uiteindelijk kwam er een zwaar bevochten 3-1 voor de tegenstander op het scorebord. De finalewedstrijd om de 5e en 6e plaats was tegen PoelgeestUnited. Hier kwam de ware klasse van de Groene Reuzen pas werkelijk aan het licht. In een bloedstollende partij kwamen de Groene Reuzen tot een eindstand van 2-1. Na het laatste fluitsignaal moet het gejuich door de hele Gruneriebuurt te horen zijn geweest. Alle spelers kregen een mooi vaantje en keken al vol verwachting uit naar het Buurttoernooi van volgend jaar, want dan gaan ze voor goud!

 

 

23 juni 2006

·    Buurtvoetbaltoernooi is voortvarend van start gegaan!

groene reuzen3Op donderdagavond zijn de eerste twee wedstrijden van het buurtvoetbaltoernooi van UDO en de Oegstgeester Courant van start gegaan. De Groene Reuzen zijn voortvarend van start gegaan. De eerste wedstrijd tegen 'De Kaasauto's' uit Haaswijk kende een 0-0 stand bij de rust, maar toen waren de spelers gewend aan aan de wind en het kunstgras en kwamen ze op stoom. Maar liefst vier doelpunten (1 x Tim, 1 x Menno en 2 x Patrick) vielen in de tweede helft en door uitstekend verdedigend werk van Timo, Sebastiaan en Floris en prachtige reddingen van keeper Chiel bleven de Kaasauto's op de 0. Eindstand 4-0 voor de Groene Reuzen.

DSCF0404kl

De tweede wedstrijd tegen de 'Marebuurt' was aanzienlijk zwaarder. De ruststand was 1-1, maar daarna lukte het niet de bal in de touwen van de tegenstander te krijgen. Een paar ongelukkige tegentreffers leidde tot een eindstand van 1-4.

Zaterdag 24 juni is de tweede spelronde, met om 10:35 uur een wedstrijd tegen 'Anak-Anak' uit de Indische Buurt en om 11:45 uur tegen de 'Master Killers'.  Afhankelijk van de resultaten in de poule wordt zaterdag om13:00 uur of om 13:35 uur de finalepartij gespeeld. De wedstrijden duren steeds 2 x 15 minuten.

 Alle Grunerievoetbalfans zien we graag zaterdag langs de lijn!

 

 

12 april 2006

 

BUURTVOETBALTOERNOOI

 

De Oegstgeester Courant en voetbalvereniging UDO organiseren in de junimaand een buurt-voetbaltoernooi waar wij als Gruneriebuurt uiteraard niet op mogen ontbreken. Het toernooi wordt gespeeld op het kunstgrasveld van voetbalvereniging UDO, iedere wedstrijd op een half veld, 7 tegen 7.

Jongens en meisjes van 8 t/m 19 jaar kunnen meedoen.

Er wordt in verschillende leeftijdsgroepen gespeeld zodat je altijd met en tegen leeftijdgenoten speelt.

j0222590[1]Heb je zin om mee te doen (natuurlijk!) geef je dan per omgaande op middels de antwoordstrook hieronder en lever deze in bij Jos de Feijter, Grunerielaan 1 of e-mail de gegevens naar j.defeijter@planet.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tuinenovkl.jpg