stratenovkl.jpg

 

 

 

 

 

home

 

Welkom in onze buurt                  

 

De geschiedenis van de Gruneriebuurt

 

Ons buurtbulletin:

Het Gruneriebulletin

 

Vrijwillige buurtbijdrage

 

Activiteiten in de buurt:

Buurtvoetbal

 

Fietstochten/buurtpicknick

 

Koffie-inloop-ochtend

 

Paasactiviteiten

 

Straatbarbecue

 

Straatspeeldag

 

Sint Maarten

 

Sint Nicolaas

 

Tuingluurdag                  

 

Nieuws uit de buurt in:

Uit de buurt 

 

Aangeboden&Gevraagd

 

Wie is wie/wie woont waar

 

Links                  

 

Contact

 

Bestel ons jubileumboekje

 

image003

 

Deze pagina is het laatst bewerkt

op 10 februari 2010

 

 

 

 

FEEST in de buurt in 2010?

 

Gruneriebuurt 60 jaar !

 

 

Voor de organisatie van ons 60 jarig buurtfeest op

zaterdag 4 september 2010 zoeken we

nog een aantal enthousiaste buurtbewoners.

Meld u aan via info@gruneriebuurt.nl

 

 

Uit het Gruneriebulletin van mei 2009:

 

Gruneriebuurt bestaat 60 jaar!

Door Frank Bok

 

Hallo buurtbewoners,

In 2010 bestaat ons buurtje 60 jaar! Misschien herinnert u zich nog het feest van 10 jaar geleden. Een uitgebreide straatbbq met veel nasi, sierlijk heupwiegende en zingende buurtbewoners, kraampjes, sarongs, etc. Schitterend! Er zijn nog foto’s van!

De vraag ligt nu voor: “gaan wij het 60 jarig bestaan vieren als buurt en zo ja hoe dan?”

Wie heeft er ideeën? Wie wil meewerken? De redactie ziet uw reacties gaarne tegemoet. Dat kan via een briefje in de bus of via de mail.

Het buurtcomité hoopt er natuurlijk stiekem op, dat dit bestaan niet ongemerkt voorbij zal gaan in 2010. U hopelijk ook niet. Want wat is er leuker dan een sfeervolle buurtbijeenkomst op een door de zon verwarmde zomermiddag/-avond, waar iedereen elkaar weer eens ziet met op de achtergrond enig feestgedruis.

 

Op de redactie van het Gruneriebulletin zijn in verband met het jubileumjaar van onze buurt tot nu toe onderstaande ideeën aangedragen….. wie doet er wat mee??Kom naar de buurtbijeenkomst van 8 februari a.s. 20.30 uur, Grunerielaan 17

 

·        Ik zag laatst bv. bij iemand een leuk albumpje (klein formaat), dat gemaakt was t.g.v. het zoveeljarig bestaan van het Wilhelminapark. Op elke bladzijde stond een foto van de bewoners van een huis met beschrijving. Erg leuk, 'k dacht onmiddellijk aan onze buurtoproep voor ideeën …., maar om dat met een hele buurt te doen? Bovendien, alleen al in deze laan wijzigt de bevolking ervan zich zo vaak........... 

HB

 

·        ....... misschien een aanvulling: een aantal huizen (en eventueel tuinen), zoals ze inmiddels zijn aangepast, aangebouwd, opgeleukt etc etc in een album(pje) weergeven. Wij (Margot Rijnbeek, Grunerielaan 39 en Ted Verweij, Grunerielaan 45) willen dit idee wel verder uitwerken en eens kijken of er wat van te maken is.

Vr.groet,

Margot en Ted

 

·        Verder zou je in de zomer weer kunnen denken aan een wedstrijd (vóór)tuinen en balkons. Zichtbaar vanaf de straat dus!

HB

 

·        Nog een ideetje van Keetje voor HET jubileum. Zou het misschien aardig zijn om op de jubileumdatum aan 60 jarigen uit de buurt iets uit te reiken?

HB

 

·        Volgend jaar 60 jaar!; Goed idee is en blijft: de optocht / het Zuid Amerikaanse carnaval door de buurt. Eindigen op het borrelplein, alwaar ook cocktails geschonken zouden kunnen worden. Daarvoor heeft zich ook iemand gemeld. Daarna de bbq.

FB

 

·        Ik begreep dat de Grunerie in 2010  60 jaar bestaat, én dat het "wie is wie en wie woont waar" nog in ontwikkeling is op de site. Wellicht is het een idee om een kook-annex "smoelenboek" te maken en dit op de 60e verjaardag van de wijk te presenteren.

MvM

·        ………….. Ik zal niet bij de vergadering zijn 8 feb, maar heb wel even nagedacht over het vieren van het feest.
We zouden het idee van Marion haar kookboek kunnen uitbreiden: iedereen maakt een flinke portie van het recept dat hij ingeleverd heeft voor het boek en biedt dat tegen kleine prijsjes aan op het feest. De opbrengst zouden we cadeau kunnen doen aan een passend goed doel ( buurtkas is tegen tijd vast al weer voldoende gespekt). En om wat extra omzet te genereren zouden we iedereen die ooit in deze buurt gewoond heeft uit kunnen nodigen ook te komen. 'Proef de gezelligheid van de Grunerie', voor weinig ook nog lekker eten!
Ik verheug me ook enorm op het kookboekje van Marion; vind het echt een heel leuk idee!
Groetjes,
Judith

 

·        Misschien ook een idee om het thema Indonesie te combineren met het bezoek van Eigen Huis en Tuin ?

Of bijv het knutselen van de 'optocht' wagens in het programma te laten doen?

M. den H.

 

 

 

 

 

 

 

 

tuinenovkl.jpg