stratenovkl.jpg

 

 

 

 

 

home

 

Welkom in onze buurt                  

 

De geschiedenis van de Gruneriebuurt

 

Ons buurtbulletin:

Het Gruneriebulletin

 

Vrijwillige buurtbijdrage

 

Activiteiten in de buurt:

Buurtvoetbal

 

Fietstochten/buurtpicknick

 

Koffie-inloop-ochtend

 

Paasactiviteiten

 

Straatbarbecue

 

Straatspeeldag

 

Sint Maarten

 

Sint Nicolaas

 

Tuingluurdag                  

 

Nieuws uit de buurt in:

Uit de buurt

 

Aangeboden&Gevraagd

 

Wie is wie/wie woont waar

 

Links                  

 

Contact

 

Bestel ons jubileumboekje

 

image003

 

Deze pagina is het laatst bewerkt

op 27 juli 2023

 

 

 

 

Paasparade zondag 9 april 2023
Al vroeg in de ochtend verstopte de Paashaas, samen met een aantal helpers, een groot aantal
chocolade eitjes in voortuintjes in de buurt. Wat later, om half elf,  verzamelde hij met veel lawaai
kinderen met ouders en
opa’s en oma’s  bij  het speeltuintje aan de van Cuycklaan.
Voordat er gezocht mocht worden naar de eitjes,
werd er eerst flink muziek gemaakt en gezongen,
niet te lang, er moest gezocht worden.
In een grote Paasparade trok een lange stoet
door alle straten en werden de eitjes gezocht
en gevonden. Ouderen uit de buurt zochten vanzelfsprekend niet mee, maar bij een aantal van hen werd wel een kleine attentie bezorgd. Het einde van de parade vond weer plaats bij het speeltuintje. Weer werd er gezongen en daarna werden de gevonden eitjes verzameld en eerlijk over alle kinderen verdeeld.
Het was een heerlijke Paasochtend: Paashaas en helpers bedankt.
Voor meer foto’s:
KLIK HIER


Paasactiviteiten 2022

 

PAASEIEREN ZOEKEN IN DE GRUNERIEBUURT

Zondag 17 april, om 10.30 uur, verzamelden de Paashaas en Keiki het kuiken met veel lawaai een groot aantal kinderen uit de buurt.
Eerst dansten ze samen met iedereen een soort Paasgymnastiek, daarna was het eieren zoeken in veel voortuintjes,

Dat was snel gebeurd, ook moeilijk te vinden eieren vonden een plek in de mandjes. Enkele kinderen hadden een mooie tekening ingeleverd en Keiki het kuiken koos er 3 uit; de makers kregen een super-chocolade-paashaas. Met het maken van een groepsfoto eindigde deze vrolijke ochtend voor de kinderen. Keiki en de Paashaas waren nog niet klaar: zij bezochten ouderen in de buurt en brachten een Paasattentie.

Voor wat foto’s KLIK HIER

 

 

Paasactiviteiten 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasen 2020 in de buurt:

 

PAASZOEKTOCHT IN DE GRUNERIEBUURT
Eerste en tweede paasdag Met het hele gezin Paashazen en Paaseieren spotten.

Een oproep aan alle bewoners van de Gruneriebuurt om de Paashaas te helpen! Maak een Paashaas en/of Paasei, plak, teken, knip!! Je mag helemaal zelf weten hoe je dat doet en plak of zet hem achter je voorraam, badkamerraam, bovenraam, dakraam, regenpijp, balkonraam als het maar aan de voorkant van huis is en goed zichtbaar vanaf de straat. Doe dit op zaterdagavond of zondagmorgen voor 11.00 uur want daarna start de zoektocht door de buurt. Doe allemaal mee anders hebben de kinderen niets te zoeken.
En dan een  oproep aan alle bewoners van de Gruneriebuurt! Samen met je vader en je moeder, broertjes en zusjes als je die hebt natuurlijk, moet je zoveel mogelijk Paashazen en Paaseieren spotten. Maak een foto en/of schrijf het adres en huisnummer op en spot ze allemaal! Mail de adressen en/of foto’s met je eigen naam en adres voor maandag 13 april 17.00 uur naar famvandervoort@casema.nl
Voor de duidelijkheid, het moet wel CORONA-proof zijn. Gezinnen mogen natuurlijk bij elkaar lopen maar verder houdt iedereen de afstand van 1,5 meter aan.
Wie de meeste hazen en eieren heeft gespot is de winnaar en krijgt een prijs! En iedereen die meedoet krijgt ook een klein presentje.

Dank! De mooiste Paashaas of Paasei krijgt ook een prijs!! DE PAASHAAS

 

De winnaar:: Benjamin

 

 

PASEN 2018 in onze buurt.

Afbeeldingsresultaat voor paashaasOp zondag 1 april heeft de Paashaas onze buurt weer met een bezoekje vereerd. Het weer was niet geweldig, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 10.30 u was het gezellig druk in de speeltuin. Er waren bekende en nieuwe gezichten, zowel van de bijna 25 kinderen, als van ouders en grootouders. Na een uitleg over de 'spelregels' leidde de Paashaas ons naar de plek waar gezocht mocht worden. Er lagen heel wat eieren verstopt, dus het zoeken kostte best even tijd. Ook  waren er weer zakjes met lekkers verstopt en je eigen zakje vinden is altijd een uitdaging. Twee gouden eieren werden redelijk snel gevonden: het vinden van het derde gouden ei behoefde meerdere hints en de hulp van ouders en grootouders. Uiteindelijk vond een oma het laatste gouden ei! Daarna konden we met zijn allen terug naar de speeltuin, waar koffie, thee en limonade met iets lekkers te krijgen waren. De kinderen die een gouden ei hadden gevonden mochten een prijsje uitzoeken, en een aantal van hen wilde ook met de Paashaas op de foto.  Na een poosje bijpraten met buurtgenoten was het tijd om afscheid te nemen en elkaar nog een fijn paasweekend te wensen.

Volgend jaar weer!


                                                                                                                                     
tekst en foto’s: Marleen Peters

 

Pasen April 2017

 

 

April 2014

Paaseieren zoeken!

(door Marleen Peters)

img_3996.jpg

Maandag  21 april, op tweede paasdag, was het weer zover: er konden eieren gezocht worden in onze buurt! In het weekend hadden kinderen hun mooi gekleurde eieren ingeleverd, zodat de Paashaas genoeg tijd had om alles te verstoppen. Gelukkig werkte het weer dit jaar prima mee: het was zonnig en een stuk minder koud dan vorig jaar! Om 11.00 u. kwamen de kinderen met hun ouders bij elkaar in het speeltuintje en al snel vereerde de Paashaas zelf ons met een bezoek. Alle kinderen kregen een gekleurd kaartje met een paasafbeelding en de aanwijzing dat zij een zakje met lekkers mochten zoeken waar zo'n zelfde kaartje aan hing. Daarnaast liet de Paashaas weten dat hij ook dit jaar drie gouden eieren had verstopt en dat er weer een prijsje was voor de vinders. Daarna wees hij ons de weg naar het zijstraatje van de Van Cuycklaan en liet zien waar de kinderen mochten zoeken. De kinderen hebben goed hun best gedaan en al snel werden de eerste eitjes en zakjes gevonden. De gouden eieren waren heel goed verstopt, dus het duurde wat langer voordat die allemaal terecht waren! Gelukkig kon de Paashaas af en toe een hint geven... De kinderen gingen ook elkaar helpen bij het zoeken van de zakjes, want dat was vooral voor de kleintjes nog best lastig. Na het zoeken mochten alle kinderen op de foto met de Paashaas, die daarna snel verder moest, want hij had nog een paaseitoernooi waar hij verwacht werd. Kinderen en ouders gingen opnieuw naar het speeltuintje, deze keer voor een lekker kopje thee met cake en limonade met chocolade-eitjes. De vinders van de gouden eieren mochten een prijsje kiezen en daarna gingen alle kinderen gezellig met elkaar spelen, terwijl de ouders bij konden kletsen. Hopelijk slaat de Paashaas onze buurt ook volgend jaar niet over, want het was weer een gezellige buurtactiviteit!

Voor alle foto's kijk hier

 

Maart 2013

PICT9942.JPG

 

Zondag 31 maart 11.00 uur

Paaseieren zoeken!

 

Paaseieren zoeken 2013

 

Op zondag 31 maart, eerste paasdag, was het zover: er konden weer eieren gezocht worden in de Gruneriebuurt. Tenminste, het bleef nog even spannend of de paashaas ook dit jaar in de barre kou een bezoek zou brengen aan onze buurt. Kort voor 11.00 u. begon het zelfs licht te sneeuwen, maar gelukkig werd het snel weer droog terwijl de kinderen en hun ouders zich verzamelden in het speeltuintje. Al snel liet de paashaas zich zien. Hij leek wat gekrompen door de kou, maar gelukkig had hij er wel zin in. Na een korte uitleg over waar er gezocht kon worden en het uitdelen van de zoekkaartjes voor de zakjes met paaslekkers ging de paashaas ons voor naar het doodlopende zijstraatje van de Van Cuycklaan. Dit jaar ging het een beetje anders dan in vorige jaren, omdat het eerder dicht begroeide veldje met fantastische verstopplekjes volledig gerooid is en het daardoor voor de paashaas erg lastig werd om al zijn eieren en traktaties te verstoppen. De kinderen mochten daarom ook zoeken in de tuin van nummer 18 en wat deden ze weer hun best! De kleintjes hadden soms wat hulp nodig, vooral bij het zoeken van hun zakje met chocola. Al snel waren de eerste twee gouden eieren gevonden: het derde ei lag bijzonder goed verstopt, dus daar moest wat langer naar gezocht worden. Toen alle eieren terecht waren en iedereen zijn zakje had, was er traditiegetrouw koffie, thee en limonade met iets lekkers. Deze keer i.v.m. de kou niet in het speeltuintje, maar lekker binnen op nummer 18. Daar konden de vinders van de gouden eieren een prijsje uitkiezen en na een gezellig samenzijn ging iedereen weer naar huis om paaszondag verder te vieren.

 

*******************************

 

April 2012

Paashaas in de Gruneriebuurt

P1080746.jpg

Zondagochtend 8 april had de Paashaas behalve veel mooi gekleurde eieren en verrassingspakketjes ook drie gouden eieren verstopt in het struikgewas “bij huize de Grunerie”. Vanaf elf uur mocht er gezocht worden, onder aanvoering van de Paashaas zelf, die natuurlijk niets verklapte. In ruim een half uur waren alle eieren gevonden en trok het gezelschap naar de speelplek aan de Van Cuycklaan.

Daar was paasbrood met koffie en thee voor de volwassenen en limonade voor de kinderen. De gelukkige vinders van de gouden eieren mochten een klein prijsje uitzoeken en iedereen kon nog even gezellig napraten.

 

pasen2012.jpg

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 8 april 2012 ……..11.00 uur.    Paaseieren  zoeken! http://www.animatieplaatjes.nl/pasenplaatjes/paashaas6.gif

Ook dit jaar weer kunnen alle kinderen paaseieren zoeken. Op zondag 8 april

verstopt de Paashaas de eieren in de Gruneriebuurt.

Om 11.00 uur kan de grote zoekactie beginnen.

 

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kleine prijs te winnen wanneer je het gouden ei vindt. 

 

Hoe doe je mee?

- verf thuis per persoon vier echte eieren

- breng de eieren vrijdag 6 april tussen 19.00 en 20.00  uur

  op  Grunerielaan 3, bij Frauke en Ard (schrijf er je naam bij)

- zondag 8 april kom je om 11.00 uur naar het kruispunt Grunerielaan/Van Cuijcklaan en krijg je te horen waar je mag zoeken.  Gezellig zoeken naar de eieren én naar een verrassing, samen met de j0199941[1]Paashaas.

paasOm 11.30 uur ben je weer terug op het kruispunt. Daar is koffie, thee en limonade voor iedereen, met chocolade eitjes. En … uiteraard de prijs voor wie het gouden ei heeft gevonden!

 

PS Ook buurtbewoners zonder (kleine) kinderen zijn uiteraard van harte welkom om na afloop even een “bakkie” te komen doen.

 

PS Wie wil helpen een pot koffie en thee te zetten en limonade te schenken, meldt dat even bij Frauke
(Grunerielaan 3, tel 071-5122865; mail fraukesweens@kpnplanet.nl

 

**********************************************************************

Zondag 17 april 2011 was de Paashaas weer in de buurt

pict9942.jpg

Kijk voor de resterende foto’s hier

--------------------------------------------------------------------

Zondag 28 maart 2010 kon je opnieuw naar Paaseieren zoeken!!

 

dsc06162.jpg

 

Kijk voor alle andere foto’s hier

 

********************

 

Paaseieren zoeken in de Gruneriebuurt in 2009

Op zaterdag 11 april is in de Gruneriebuurt weer naar verstopte eieren gezocht. Daags tevoren kon ieder kind vier door henzelf beschilderde eieren inleveren. De ingeleverde eieren werden zaterdagmorgen vroeg met een drietal “gouden eieren” door de Paashaas ergens in de buurt  verstopt. Om half elf werd het startsein gegeven om onder begeleiding van de Paashaas te gaan zoeken. Het zoeken naar een “gouden ei” was uiteraard een spannende opdracht: het vinden ervan leverde een prijsje op!  Onder aanmoediging van aanwezige ouders werden de meeste verstopte eieren - en gelukkig ook de “gouden eieren” - na enig speurwerk gevonden. Om elf uur werd de zoektocht afgesloten en was het tijd voor koffie, thee of limonade voor iedereen, met chocolade eitjes. Tot slot werden de prijsjes voor de gelukkigen die een gouden ei hadden gevonden door de Paashaas uitgereikt ! Het was weer een gezellig buurtgebeuren!

 

Kijk hier naar de foto’s van het Paaseierenzoeken op 11 april 2009

 

*********************

In 2009 konden we weer Paaseieren zoeken:

 

Zaterdag 11 april

Paaseieren

zoeken

MCj03431850000[1]                                          

Het is bijna Pasen en dit jaar kunnen alle kinderen paaseieren zoeken. Op zaterdag

11 april verstoppen de paashazen de eieren in de Gruneriebuurt.

Om 10.30 uur kan de grote zoekactie beginnen.

 

Dit jaar kun je een prijs winnen als je het gouden ei vindt

 

Hoe doe je mee?

verf thuis per persoon vier echte eieren

breng de eieren vrijdag 10 april tussen 18.00 en 19.00 uur op de Grunerielaan 18 bij Monique en Shaogang

zaterdag 11 april kom je om 10.30 uur naar het kruispunt Grunerielaan/ Van Cuijcklaan en krijg je te horen waar je mag zoeken.

om 11.00 uur kom je weer naar het kruispunt. Daar is koffie, thee en limonade voor iedereen, met chocolade eitjes. En … uiteraard de prijs voor diegene die het gouden ei heeft gevonden!

 

PS. Ook de buurtbewoners zonder (kleine) kinderen zijn uiteraard hartelijk welkom om even een “bakkie” te komen doen!!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Maart 2002: uit het bulletin

 

23 maart

Paaseieren zoeken

                                           

paashaas2

 

Het is weer bijna Pasen en dit jaar kunnen alle kinderen paaseieren zoeken. Op zaterdag

23 maart verstoppen de paashazen de eieren in de tuinen. Daarna, om halfelf kan de grote zoekactie beginnen!

 

 

Hoe doe je mee?

·       verf thuis per persoon vier echte eieren

·       breng de eieren op 23 maart tussen 9.30 en 10.00 uur op de Grunerielaan 24, bij Frank en Henriëtte

·       de paashazen verstoppen de eieren daarna (dus niet te laat brengen, anders zijn de hazen al weg!)

·       om 10.30 uur kom je naar het kruispunt Grunerielaan/ Van Cuijcklaan, daar hoor je in welk groepje je bent ingedeeld

·       en nu: zoeken maar! Als je papa of mama erg graag de tuin wil zien waar jij gaat zoeken, dan mogen ze mee

·       om 11.00 kom je weer naar het kruispunt. Daar is koffie, thee en limonade voor iedereen, met chocolade eitjes. De echte eitjes mag je voor thuis bewaren.

 

paas2-2002

 

paas3-2002

 

en na het zoeken was er koffie en chocolademelk

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Maart 1998

 

Copy of pasen97

 

Knutselen op één van de adressen in de buurt

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Maart 1997

 

Copy of Copy of grunerieboek 100

 

Elke paashaas wordt zorgvuldig geschminkt door Alexandra Vieten en Charlot Devilee

 

Copy of Copy of grunerieboek 101

 

Alle paashazen staan naast Paashaas Eva van den Berg met hun mandjes klaar, ze gaan in verschillende tuinen eieren zoeken

 

 

 

 

 

 

 

 

tuinenovkl.jpg