stratenovkl.jpg

 

 

 

 

 

home

 

Welkom in onze buurt                  

 

De geschiedenis van de Gruneriebuurt

 

Ons buurtbulletin:

Het Gruneriebulletin

 

Vrijwillige buurtbijdrage

 

Activiteiten in de buurt:

Buurtvoetbal

 

Fietstochten/buurtpicknick

 

Koffie-inloop-ochtend

 

Paasactiviteiten

 

Straatbarbecue

 

Straatspeeldag

 

Sint Maarten

 

Sint Nicolaas

 

Tuingluurdag                  

 

Nieuws uit de buurt in:

Uit de buurt 

 

Aangeboden&Gevraagd

 

Wie is wie/wie woont waar

 

Links                  

 

Contact

 

Bestel ons jubileumboekje

 

image003

 

Deze pagina is het laatst bewerkt

op 27 juli 2023

 

 

 

 

Sinterklaas in de Gruneriebuurt

Zondagmiddag 27 november 2022
Eindelijk konden de kinderen uit de Gruneriebuurt weer bij elkaar komen om Sinterklaas te ontvangen. De twee jaren hiervoor kon dat niet, toen bezocht Sint veel kinderen aan hun voordeur. Natuurlijk was dat leuk, maar samen in het Praathuis op de “Groenerie”, onze buren. En daar wachten op de Goedheiligman, liedjes zingen en zenuwachtig zijn, dat is toch veel mooier.
Bijna 50 kinderen waren er, met natuurlijk heel veel papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en buurtgenoten.
Zoveel dat die natuurlijk niet allemaal naar binnen konden. Maar dat was niet erg, buiten was warme Glühwein en chocolademelk.
Heel goed van Sint dat hij zoveel van de kinderen wist, want allemaal mochten ze even bij hem komen, een dansje doen of een liedje zingen. En natuurlijk daarna voor allemaal een handvol pepernoten. Vlak voor Sinterklaas weer vertrok bleek dat hij ook voor iedereen een cadeautje had meegebracht.
Sinterklaas dankjewel en tot volgend jaar hopen we.
Om wat foto’s te zien van het Sinterklaasfeest KLIK HIER

 

 

SINTERKLAAS 2021

Afbeeldingsresultaat voor sintDe goede Sint was op 28 november weer welkom in de buurt.
Omdat Sint Nicolaas de kinderen niet mocht ontvangen in het “Praethuis” op de Volkstuinen (door corona), ging hij samen met zijn Pieten weer bij heel veel deuren langs om de kinderen daar een bezoekje (en een cadeautje) te brengen
                                 Wil je wat foto’s zien: KLIK HIER !!

 

 

 

SINTERKLAAS 2020

 

Wil je de foto’s zien, KLIK dan hier
wil je een fotopresentatie zien:
KLIK HIER

 

 

Sinterklaas in de Gruneriebuurt           2019.
Zondagmiddag 24 november 2019
zaten weer veel kinderen (met papa’s mama’s, opa’s en oma’s)
klaar in het Praethuis: het mooie gebouwtje op het terrein van Volkstuinen “de Groenerie”.
Na een tijd lang Sinterklaasliedjes zingen, kwam het bericht dat Sint in aantocht was. Natuurlijk toog het hele gezelschap naar het bruggetje over de Pastoorswetering, waar ze vorig jaar De Goedheiligman in zijn boot aan zagen komen.
Maar . . . . Sint had een ander vervoer gekozen; sinds de afsluiting van dat water is daar geen scheepvaartverkeer meer mogelijk.
Maar alles kwam goed en in het warme, gezellige Praethuis had Sint aandacht voor iedereen, natuurlijk met een cadeautje.
En met pepernoten en lekkere warme en koude drankjes.
Aan het einde van de middag verliet Sinterklaas het terrein weer, iedereen blij achterlatend.
Wat fijn dat de Gruneriebuurt zo welkom is in het “Praethuis”

Om foto’s van de ontvangst te zien: KLIK HIER
Om wat video’s te zien klik 1  2  3  of 4

 

 

SINTERKLAAS 2018 in de buurt.

Zondag 25 november 2018
Voor de foto’s: KLIK HIER

Afbeeldingsresultaat voor sint

Op deze wat kille zondagmiddag werd Sinterklaas hartverwarmend ontvangen door heel veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s uit de Gruneriebuurt. Het gebeuren kon dit jaar plaatsvinden in het mooie “Praathuis”,  het clubgebouw op het terrein van de naburige Volkstuinvereniging “De Groenerie”. Daar waren we meer dan welkom.

Nadat de kinderen binnen met luid gezongen liedjes op Sinterklaas hadden gewacht, kwam het sein dat hij per boot zou arriveren in de Pastoorswetering. Daar werd hij door een grote menigte verwelkomd en liep de Goede Man met het hele gezelschap terug naar “het Praathuis”. Voor elk  kind was er een persoonlijk woordje van Sint, die door zijn Pieten goed op de hoogte bleek gebracht. Natuurlijk werd er volop van speculaas, limonade, chocolademelk en nog veel meer lekkers genoten, daar hadden de hulptroepen van Sint prima voor gezorgd.

Aan het eind van de middag ontstond er even een probleem: de cadeautjes waren zoek. Gelukkig hadden de Pieten een speciaal zoektoestel en werd na een korte tocht alles teruggevonden.Dus voor een ieder een cadeau dat, pas nadat alles was uitgereikt, op een teken van Sinterklaas gezamenlijk werd uitgepakt. Na een welgemeend “Dank U Sinterklaasje” vertrok de Goedheiligman naar vele verdere bestemmingen in Oegstgeest.

Tekst en foto’s:  Peter van de Wetering

 

Afbeeldingsresultaat voor sintSINT in de buurt.
Zondag 26 november 2017 Gruneriebuurt. Het was koud in de tent op het kruispunt, nadat Sint en zijn Pieten per boot waren aangekomen via de Pastoorswetering. Een flink aantal kinderen onthaalde de Sint en zijn Pieten met Sinterklaasliedjes. En natuurlijk mochten ze allemaal bij Sint komen, die veel bleek te weten over wat al die kinderen het afgelopen jaar hadden meegemaakt. Natuurlijk was er ook veel snoep, limonade en ook koffie voor de kleumende ouders, Opa’s en Oma’s.
Voordat de goedheiligman weer vertrok, was er natuurlijk voor iedereen een mooi cadeau. Sint bedankt, we hopen dat U er volgend jaar weer bent. En dat weer veel Gruneriebuurtgenoten willen helpen U te ontvangen.

Voor meer foto’s: KLIK HIER

 

 

Jaarlijks komt de Sint in onze buurt                 draaiboek

 

Zaterdag 24 november 2012: Sint in de buurt!

De tent wordt weer opgebouwd. Ballonnen en slingers hangen vrolijk te wapperen. En er wordt plaats gemaakt voor wel 45 kinderen. Rond de klok van half 3 verzamelt zich een bonte stoet. Sommige kinderen zijn verkleed als zwarte piet en soms zie je zelfs een ruimtevaartpak. Want dat is het thema dit jaar. Sint komt onze Gruneriebuurt bezoeken en is reuzenieuwsgierig naar de verhalen van André Kuipers, onze buurman. Soort van. Onze harten kloppen en eindelijk mogen we gaan uitkijken naar de boot van Sinterklaas. Daar komt ie, aangevaren door de sloot bij de Willibrordlaan. Iedereen juicht de Sint enthousiast toe. De pieten helpen Sint aan land onder luid gezang van onze kroost. Vooral de allerjongsten kijken van een afstandje met open mond naar de Sint en zijn pieten. Er zijn zelfs 2 hele kleine pieten bij. Iedereen gaat met zijn handen volgestopt met pepernoten naar de tent waar een mooie stoel voor Sint klaar staat. Sint raakt in gesprek met onze eigen André die met iets te strak ruimtevaartpak en een prachtige helm hem wat op de mouw spelt over zijn eigen ruimtereizen. Maar Sint weet wel beter: hij is vooral nieuwsgierig naar de avonturen van de gruneriekinderen. Een voor een komen ze naar voren. Ze vertellen een verhaal, laten zien dat ze bij hun favoriete voetbalclub weten te scoren of zingen een liedje. Sint kent bijna iedereen nog! En terwijl de ouders genieten van een glaasje gluhwein en Sint zelf ook een voorzichtige slok met rietje drinkt, worden de kinderen steeds uitbundiger. Aan het eind van het festijn is er voor ieder kind een cadeau dat we met z'n allen uitpakken. Sint heeft geweldige sterren meegenomen uit Spanje die allemaal kleuren vertonen. Wow! Wat een feest. Wat een Sint! En wat een geweldige pieten! We kijken nu al weer naar uit naar volgend jaar...

sint02.jpg

 

Kijk hier naar de overige foto’s

 

 

*************************

 

Zaterdag 24 november 2012:

Sinterklaas in de buurt!

Lieve kinderen van de Gruneriebuurt,

Goed nieuws van Sinterklaas. We hebben van hem een mooie brief gekregen. Lees maar mee hieronder.

Staande oorkonde: Madrid, november 2012

Beste kinderen van de Gruneriebuurt,

Van de zomer lag ik in mijn hangmat in Spanje naar de mooie sterrenhemel te kijken. Plots werd de lucht verlicht door een vallende ster. Dan mag je natuurlijk een wens doen maar, wat bleek later, het was geen vallende ster maar Andre Kuipers die weer terug naar de aarde kwam. Mooi beroep toch astronaut. Bijna net zo mooi als Sinterklaas zijn :-)

Omdat we allemaal heel trots zijn op onze ruimtereiziger zou Sinterklaas het leuk vinden als jullie verkleed naar de Sinterklaasviering komen. 

Ik kom op24 november om 14.30uur aan in de Gruneriebuurt op de hoek van de Van Cuyck- en Grunerielaan (bij speeltuin).

Ik hoop jullie allemaal te zien als astronauten, engeltjes, marsmannetjes, maan- of sterrekinderen.
Tot de 24e!

Hartelijke groet van Sint Nicolaas
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lieve ouders, hieronder kun je je kind(eren) opgeven. Graag briefje (invullen in blokletters ajb) vóór 14 november inleveren bij Moniek Juffermans: Rhijngeesterstraatweg 181

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam kind: …………………………………………………………………………..

Leeftijd: ………………. jaar

Bijzondere gebeurtenis of eigenschap dit jaar: ………………………………………………………………

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam kind: …………………………………………………………………………..

Leeftijd: ………………. jaar

Bijzondere gebeurtenis of eigenschap dit jaar: ………………………………………………………………

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam kind: …………………………………………………………………………..

Leeftijd: ………………. jaar

Bijzondere gebeurtenis of eigenschap dit jaar: ………………………………………………………………

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------

November 2011

Sinterklaas,  2 zwarte Pieten en een mini-Piet in de buurt!

( door Mirjam vdr Toorn)

 

Prachtig weer was het zaterdag 19 december. Fris maar met een mooi zonnetje.

Sint had er zin en de meer dan 50! kinderen uit de Gruneriebuurt ook!

 

50%stnikolaas2011024.jpg

 

In grote getale met ouders, opa’s en oma’s kwamen ze naar het kruispunt waar de loper uitlag voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Zoals het hoort kwam Sint met de boot aan en had hij tot grote verrassing een mini-Piet bij zich. In de leer bij de 2 ervaren Pieten maar het strooien en cadeautjes uitdelen ging al heeel goed!

Toen kwamen de kinderen aan de beurt. Aangezien Sint graag naar Talentshows kijkt, had hij gevraagd aan de kinderen wat hun talent is en of ze dat wilden demonstreren. DJ de presentator had alvast zijn beste pak aangetrokken om alle talenten te kunnen aankondigen. Nou dat heeft Sint geweten, we hebben de nieuwe Messie, Zidane en andere voetbaltalenten gezien. Mooie tekeningen voor Sinterklaas van diverse creatievellingen en natuurlijk werd er gezongen en gedanst voor de Sint.

Daarna was het tijd voor hét cadeau. Een zaklamp waarmee de kinderen hun talenten in de ‘spotlight’ kunnen zetten of op ontdekking uitgaan natuurlijk.

Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, Sint en zijn Pieten vonden het weer een top Sint-viering. Op naar het heerlijk avondje en tot volgend jaar?!

 

Meer Sintfoto’s uiteraard hier

 

***********************************************

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 november 2010

P1030073kl.jpg       klik hier voor alle andere foto’s

 

Al vroeg in de middag zaten de buurtkinderen in spanning op de komst van Sint te wachten. Maar ze zagen een boswachter met boom en assistente verschijnen.

Samen met het publiek wilden zij een eerste boom gaan planten in buurt. De buurt die al enige tijd vanwege rioleringswerkzaamheden haar bomen kwijt is.

Nog voordat ze aan die klus konden beginnen, verscheen aan de horizon, aan het einde van de Pastoorswetering, een klein schip, een Mini-Stoomboot met Sint en Pieten aan boord. Zij werden welkom geheten door vrouwe Tanjim, de boswachter en alle blije kinderen. Het gezelschap ging op weg naar de ontvangstruimte. Die bleek verplaatst, de gebruikelijke plek was namelijk veranderd in een bouwput.

Sinterklaas zat daar niet mee en ontving bijna 50 kinderen bij zich. Hij had voor ieder een woordje en genoot van de vele tekeningen, kunstjes, moppen, liedjes en dansjes. Een meisje kon zelfs voor de Sint haar tong helemaal ronddraaien. Pieten strooiden en stonden op hun handen.

Tot slot was er een cadeau voor iedereen: een mooi groen “Gruneriebuurt” shirt. Dat zal leuk staan, de komende straatspeeldag ……………

Sinterklaas, bedankt en tot volgend jaar, in een hopelijk weer wat groene Gruneriebuurt.

Tekst en foto: Peter van de Wetering

 

Sint in de buurt 2010.jpg

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 21 november 2009 was Sinterklaas weer in onze buurt.

 

2009 sint in de Grunerie 001-20%.jpg 2009 sint in de Grunerie 007-20%.jpg

 

2009 sint in de Grunerie 015-20%.jpg 2009 sint in de Grunerie 029-20%.jpg

 

sintindegrunerie057

 

Bekijk alle overige foto’s hier

 

 

Sint schrijft-kl.jpg

 

Stuur de Sint een brief of een kaartje en krijg antwoord

Wil je de Sint een brief/kaartje sturen én antwoord krijgen?

Stuur je brief dan naar:

Sint Nicolaas & Pieten

Sinterklaashof 1

5670 NA  NUENEN

Sluit wel een postzegel van 44 eurocent bij voor antwoord!

 

“Lieve buurtkinderen,

Wat gebeurt er toch veel in Oegstgeest! Vorig jaar moest ik met mijn Pieten uitwijken naar de sporthal en nog geen jaar later is de hele sporthal verdwenen. In de krant lees ik ook dat de Schilderschool helemaal is afgebrand en dat er kwajongens zijn die auto’s in de brand steken. Dat vindt Sint heel naar. Gelukkig gebeurt er ook veel goeds in Oegstgeest. Er is een nieuwe sporthal geopend en de Gruneriebuurt heeft een prachtige partytent gekocht. Die wil ik graag eens zien, dus kom ik op zaterdag 21 november gezellig een kijkje nemen. Komen jullie dan ook? Natuurlijk heb ik voor al mijn vriendjes een cadeautje bij me.

Ik hoop wel dat jullie die kwajongens uit mijn buurt houden, want mijn Sintmobiel hou ik graag een beetje netjes. Nemen jullie voor de zekerheid een emmertje water mee? Dan kunnen mijn Pieten elk brandje meteen blussen.

 

Tot 21 november!

 

Sint”

 

PS. Sint komt om 14.30 aan bij het kruispunt Grunerielaan/Van Cuycklaan

 

*******************************************

 

Oegstgeest, 22 november 2008

18a sintklOp zoek naar Sint

 

Ook dit jaar is Sint weer naar de Gruneriebuurt gekomen. Alle kinderen stonden opgesteld op het kruispunt van de Grunerielaan en Van Cuycklaan, maar hier was geen Sint te vinden. De Pieten kwamen gelukkig wel naar het kruispunt en waren tevergeefs op zoek naar Sint. Sint had een rode sjaal achtergelaten op de glijbaan van het speelpleintje. Dus Sint was hier wel geweest, maar naar een andere plek uitgeweken. Hij vond het weer te slecht en is naar een ruimte met een dak boven zijn hoofd gegaan.

De Pieten gingen samen met de kinderen op zoek naar rode ballonnen, want Sint is altijd bij de rode ballonnen te vinden. Vanaf het kruispunt was een speurtocht uitgezet waarbij de kinderen de rode ballonnen moesten zoeken. Sint wachtte in de ruimte op de kinderen, een 61 sintklgymzaal versierd met slingers, ballonnen en een mooi springkussen. Alle kinderen werden bij Sint geroepen en na afloop kregen ze een cadeautje die in de zak van Sinterklaas aan de ringen van de gymzaal waren verstopt. Vervolgens werden de Sint en Pieten uitgezwaaid en konden de kinderen zich uitleven met het springkussen, de ringen en het lekkere strooigoed.

(tekst: Marguérite Nagel-Stuart )

 

Kijk voor alle Sinterklaasfoto’s hier

 

 

***********************************

 

November 2007

 

Lieve Sint, Pieten en Gruneriebewoners,

 

Zaterdagmiddag 24 november klopte ons hartje oooh zo snel, want de Sint had ons een aantal weken geleden uitgenodigd.....

Hij had daarvoor een brief geschreven in het Grunerie-Bulletin.

 

Om 13.00 uur werden er zo'n 50 hondendrollen van het veelbesproken kruispunt Van Cuycklaan/Grunerielaan verwijderd om plaats te maken voor zo'n 50 kinderen plus ouders en grootouders en natuurlijk de Sint en zijn Pieten.

Rond 14.30 uur stonden de versierde partytent, rode loper, speculaas, strobalen de koffie/ thee en warme glühwein klaar om de Sint + de Pieten te ontvangen.

 

Het was maar goed dat er een wijkagent op het goede tijdstip en plek aanwezig was, want terwijl de kinderen uit volle borst stonden te zingen, arriveerde er een snelle auto met open dak. Daarin drie zwarte Pieten, zakken vol pepernoten en een radio, die op volle kracht hippe Sinterklaasliedjes speelde.

 

Deze snelle Pieten parkeerde hun auto helemaal verkeerd, half op de stoep, scheef op de weg. Ze kregen dan ook van onze speciale wijkagent een bekeuring, waarschijnlijk te betalen in pepernoten.

Blijkbaar had de agent ook met de Sint zelf gebeld, want die reed enige minuten later de Gruneriebuurt binnen, gezeten in een heuse sleepauto.

 

De Pieten-auto werd weggesleept, Sint vermaande de ondeugende knechten en kon beginnen met het toespreken van de verzamelde kinderen. De kinderen jumpten, zongen en vertelde mopjes voor de Sint. En natuurlijk waren ze trots op gewonnen voetbalwedstrijden en vorderingen bij de zwemles.

(Het lijkt wel of de Sint met jaar populairder wordt, want er werden heel wat kiekjes geschoten).

 

Even leek het weer mis te gaan: één van de Pieten zag plotseling dat er opnieuw een auto verkeerd op het kruispunt stond. Hij nam direct maatregelen: samen met alle kinderen werd met een groot dik touw de auto van zijn plaats getrokken. Het feest kon weer doorgaan. De Sint begon het toch wel een beetje koud te krijgen en begon steeds bleker te zien. Hij vroeg aan de Pieten waar de cadeaus waren…. (oooh jee toch niet achtergelaten in de sleepauto?). Maar gelukkig waren het allemaal Pieten met veer en al snel kwamen de cadeaus tevoorschijn. Alle kinderen kregen van de Sint een mooie rugtas met het logo van de Grunerie-Buurt.

 

En toen was het alweer tijd voor de Goedheiligman om te vertrekken, nagezongen en uitgezwaaid door iedereen.

We hopen dat de Sint en zijn Pieten volgend jaar weer komen buurten en wie weet op de nieuwe ingerichte speelplaats zonder hondenpoep en fout geparkeerde auto's...

 

Buurtbewoners + Sint en Pieten, allemaal bedankt voor het mogelijk maken

van een geslaagd November-Sinterklaasfeest......

 

De Schrijf-Pieten

 

Op 24 november was de Sint er weer!

 

photo17 photo24 photo20

 

photo46 photo108

 

Voor het bekijken van de Sint foto’s 2007 klik hier

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

December 2006

 

Op zaterdag 25 november 2006 was de Sint weer in de buurt!

 

PICT2016 PICT2019 

PICT2086 PICT2033

 

Voor de fotoreportage 2006 klik hier

 

Voor het afspelen van het (lange) fotoverhaal 2006 (duur: 10 min. 26 sec  22.2 Mb) klik hier

 

Voor het afspelen van het (korte) fotoverhaal 2006 (duur:  5 min. 01 sec  10.26 Mb) klik hier

 

Stuur de Sint een brief en krijg antwoord

Wil je de Sint een brief sturen én antwoord krijgen?

Stuur je brief dan naar:

Sint Nicolaas & Pieten

Sinterklaashof 1

5670 NA  NUENEN

Sluit wel een postzegel van 44 eurocent bij voor antwoord!

 

Sinterklaasart_OC2006_3

 

**********************

                             

December 2005

 

Sint Nicolaas was op 26 november 2005 weer op bezoek in onze buurt      

Vanwege de (barre) weersvooruitzichten was hij uit voorzorg uitgeweken naar de Willibrordschool

 

Copy of PICT9288Copy of PICT9352Copy of PICT9364

 

Voor de fotoreportage 2005 klik hier

 

Voor het afspelen van het fotoverhaal 2005 (duur: 5 min. 44 sec. 10,9 Mb) klik hier

 

Sint was erg blij met de mooie tekeningen die hij kreeg.

 

Copy of sacha_tek     Copy of alexandra_sint   Copy of siebe1_sint

 

witteweekblad4

 

************************

 

December 2004

 

Copy of PICT5402Copy of PICT5418Copy of PICT5441

 

Voor het bekijken van de Sint Nicolaasfoto’s van 2004 klik hier

 

December 2003

 

Copy of pict0915Copy of pict0927Copy of pict0993

 

Voor het bekijken van de Sint Nicolaasfoto’s van 2003 klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tuinenovkl.jpg