stratenovkl.jpg

 

 

 

 

 

home

 

Welkom in onze buurt                  

 

De geschiedenis van de Gruneriebuurt

 

Ons buurtbulletin:

Het Gruneriebulletin

 

Vrijwillige buurtbijdrage

 

Activiteiten in de buurt:

Buurtvoetbal

 

Fietstochten/buurtpicknick

 

Koffie-inloop-ochtend

 

Paasactiviteiten

 

Straatbarbecue

 

Straatspeeldag

 

Sint Maarten

 

Sint Nicolaas

 

Tuingluurdag                  

 

Nieuws uit de buurt in:

Uit de buurt 

 

Aangeboden&Gevraagd

 

Wie is wie/wie woont waar

 

Links                  

 

Contact

 

Bestel ons jubileumboekje

 

image003

 

Deze pagina is het laatst bewerkt

op 6 november 2023

 

 

 

 Voor een foto-impressie  KLIK HIERBuurtborrel en BBQ 2022

 

 

BUURTBORREL en BARBECUE 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUURTBORREL en BARBECUE 2018
een succes!!

Zaterdag 1 september was het prachtig weer, zodat er voor de organisatoren tevoren geen enkele zorg was; heel tijdig bleek het kruispunt autovrij en kon door veel helpers in orde worden gemaakt voor Buurtborrel en Barbecue.
Zo rond 17.00 uur arriveerden de eerste buurtgenoten, dat werden er allengs meer, om elkaar te ontmoeten en samen te genieten van een drankje met wat erbij.
Ook de jongste buurtgenoten konden zelf tappen: limonade uit
een container vol zoete drank. Vier Van hen bleken zelfs zo enthousiast dat ze besloten tot een echte buurtvergadering (zie de foto). Dat belooft wat voor de toekomst.

Om 18.00 uur werden de barbecues ontstoken en togen de eersten al aan tafel, gevolgd door vele anderen. De zelf meegebrachte maaltijden smaakten natuurlijk heerlijk en werden af en toe ook met anderen gedeeld. Nadat om 22.30 het kruispunt grotendeels weer was opgeruimd, bleven enkelen nog wat langer natafelen, lekker warm rond een vuurkorf. Heel fijn was dat tijdens borrel en barbecue een aantal jongere Grunerie’ers bereid bleek om voor komende jaren de organisatie op zich te willen nemen. Daarover kunnen bij de komende buurtvergadering begin 2019 verdere afspraken worden gemaakt.
Wat foto’s van dit geslaagde gebeuren zijn te zien op onze website:

KLIK daarvoor HIER.
                                                                                                (Tekst en foto’s: Peter vd Wetering)

 

 

De jaarlijkse Straatbarbecue
2017
              

Gezellige Zomerse Borrel & Buurtbarbecue

Op zaterdag 26 augustus jl. heeft weer de buurtborrel, gevolgd door een buurtbarbecue, plaatsgevonden. Bij prachtig zomerweer, zodat dat het opzetten van de grote partytent beslist niet nodig was. Door het weer kwam de feestelijke, veelkleurige aankleding ook goed tot zijn recht! Alle mede-opbouwers en helpers, daarvoor onze dank!

De start van de (gratis) borrel vond plaats om 17.00 uur, op het kruispunt Grunerielaan/Van Cuycklaan.  Gesproken kan hier zeker worden van een mooie opkomst. Het was wederom dé gelegenheid om elkaar bij te praten en kennis te maken met nieuwe bewoners van onze mooie buurt. De aansluitende BBQ – gezamenlijk grillen op de drie gereedstaande BBQ’s om vervolgens aan lange tafels te eten en drinken – werd door de aanwezigen weer als erg gezellig ervaren.

Natuurlijk was er weer de biertap, waaruit een koel biertje kon worden getapt.

Er kan worden teruggekeken op een gezellige buurtactiviteit.
Frank Bok

 

 

 

 

30 augustus 2014:

 

Gruneriebuurt viert einde vakantie.

Zaterdag 30 augustus kwam er ook voor onze buurt een einde aan de zomervakantie. Met een mini-rommelmarkt, een buurtborrel en als afsluiting een barbecue.
De dag startte met het aanbieden van allerlei koopwaar door een aantal buurtbewoners. Van een speelboerderij tot een verzameling jeugdboeken, Van een skelter tot een grasmaaier. Er was van alles in de aanbieding, tot en met een heuse tafeltennistafel.

Tegen het einde van de markt werd er ruimte gemaakt voor de traditionele buurtborrel en werd alvast de grote tent opgezet, waaronder men later kon genieten van de maaltijd.
En dat was niet voor niets, want net voordat de barbecues werden ontstoken viel er korte tijd regen. Misschien daardoor waren sommigen afgeschrikt, maar er ontstond een prima sfeer, waarbij vakantie ervaringen werden uitgewisseld en waarbij kennis werd gemaakt met nieuwe buurtgenoten.
Tot slot waren er voor de vele kinderen marshmallows, die boven het niet meer zo hete vuur konden worden gegrilld.

Hoewel er toch nog naar schatting een 50 tal buurtgenoten en zeker 25 kinderen deelnamen aan de activiteiten deze dag, kunnen we ons toch afvragen of de opzet van het gebeuren, de timing, misschien aangepast zouden kunnen worden. Voor ideeën houden we ons aanbevolen.

Tekst en foto’s: Peter van de Wetering

 

Meer foto's van deze dag hier

-------------------

De barbecue in 2013 werd afgelast vanwege het slechte weer!

------------------

 

Sept. 2012

IMG_0602.jpg

Bekijk de overige foto’s van de buurtborrel en BBQ hier

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mei 2012

Voor de jaarlijkse Straatbarbecue op zaterdag 8 september zoeken we nog één of meer enthousiaste buurtbewoner(s) die wat zaken wil regelen…. Het bakken van de broodjes met de kinderen is nog niet geregeld, het toezicht op het vuurtje moet nog worden geregeld ….. (afgelopen jaren liep dat toch wel wat uit de hand en niemand voelde zich verantwoordelijk daarvoor!). Willen we een springkussen voor de kinderen laten komen, dan moet er wel geregeld worden dat er toezicht is! Dit is dus ook nog niet gebeurd. Wel geregeld is de vergunning, de aanvoer van de tafels en stoelen alsmede de nodige “boodschappen” voor de buurtborrel vooraf en de benodigde barbecue.  Wilt u dit jaar een steentje bijdragen bij het georganiseer….? Meldt u dan bij het organisatiecomité: Frank Bok, Dirk Jan de Ruyter en Peter vd Wetering of laat uw hulp weten via info@gruneriebuurt.nl .

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sept. 2011

Buurtborrel en straatbarbecue in de Gruneriebuurt op zaterdag 3 september 2011

 

p1070336Zaterdag 3 september was het weer gezellig druk in de Gruneriebuurt!

Om 14.00 uur werd begonnen met het versieren van het kruispunt Grunerielaan/Van Cuycklaan. Een flink aantal partytafels en stoelen alsmede twee barbecues werden  op straat neergezet; een springkussen voor de kinderen arriveerde om vier uur, Peter van de Wetering zorgde zoals gebruikelijk weer voor de muziekinstallatie en om vijf uur kon het feest beginnen!

Rond de klok van vijf uur meldden zich de eerste buurtgenoten om al snel gevolgd te worden door meer buren uit de Gruneriebuurt: het was immers tijd voor de (gratis) buurtborrel….. een uitgelezen mogelijkheid om - ook als je niet van barbecueën houdt – je gezicht even te laten zien, kennis te maken met nieuwe buren of gewoon even gezellig bijpraten.

Na de zeer gezellige – goed bezochte - borrel werden om 18.00 uur de barbecues aangestoken. Daarna was het een geanimeerd samenzijn van rond de 160 buurtgenoten. Het weer maakte het mogelijk dat tot in de kleine uurtjes – nadat de allerkleinsten naar bed waren gebracht – nog lang werd nagepraat over de bijna voorbije zomer, de genoten vakanties en de plannen voor het komend jaar. 

Meer foto’s van het straatfeest vindt u hier

 

----------------------------------

 

Zaterdag 4 september 2010 vierde de buurt haar 60-jarig bestaan.

sbbq201065.jpg

Kijk voor de foto’s hier

 

 

30 oktober 2009

Tijdens de laatste barbecue werden ware “meesterwerkjes” geschilderd…

Ze zijn nu tentoongesteld aan de hekken van het speelpleintje en hangen daar zolang de conditie het toestaat.

 

schilderstuk-2 bbq-kl.jpg

 

schilderstuk bbq-kl.jpg

 

----------------------------------------

 

5 september 2009

 

pict8568.jpg

 

pict8517.jpg

 

pict8523.jpg

 

Kijk voor de rest van de foto’s hier

 

**************************

 

September 2008

Buurtborrel annex buurtbarbecue en veiling van buurtkunst in de Gruneriebuurt

 

photo18 

 

photo17

 

Zaterdag 6 september was de jaarlijkse buurtbarbecue in de Gruneriebuurt. Sinds vorig jaar uitgebreid met een buurtborrel vooraf. En dit jaar met een bijzonder gebeuren: een gedeeltelijke veiling van de aan de buurt geschonken schildercollectie van buurtbewoner de heer Kloos. Hij schonk zijn werk om geld in het laatje van de buurtkas te krijgen. De buurt wil van de opbrengst een grote degelijke partytent gaan kopen!

 

De uitbreiding met de (gratis) buurtborrel vorig jaar was een zodanig succes dat het ook dit jaar weer op het programma stond . Vanaf vijf uur was het een gezellige drukte vooraf, ook bedoeld voor diegenen die wel even hun gezicht willen laten zien maar geen tijd hebben voor of trek hebben in een barbecue. Rond de klok van zes wisselde men elkaar dan ook duidelijk af: velen bleven, sommigen gingen en anderen kwamen erbij! Al met al werden er meer dan 70 volwassen en 30 jonge buurtbewoners geteld.

 

Voordat de barbecue werd aangestoken werd een eerste gedeelte van de schildercollectie geveild. Tijdelijk veilingmeester Dirk Jan Bakker wist met verve de eerste twaalf stukken aan de man te brengen. In de loop van de avond werd nog twee maal een veilingronde  gehouden waarbij Frank Kooman de tweede serie veilde en “ome Kees” de derde serie. Gelet op het late avonduur – de duisternis viel in en de buurt bleek een beetje veilingmoe te worden – werd de laatste veiling beperkt tot een paar “topstukken”. Al met al werden 32 van de 37 ingebrachte stukken verkocht. Voor een redelijke prijs heeft een aantal buurtbewoners nu een aardig stuk in huis en is de buurtkas weer flink aangevuld. Bovendien hebben we een goed doel in Rwanda gesteund want 10% van de opbrengst geeft de buurt aan een bijzonder project in Rwanda! Wat willen we nog meer?!

 

De gehele borrel/barbecue was in de Franse sfeer en had als thema “Ons Place du Tertre in de Gruneriebuurt”. De voorbereidingscommissie had alles perfect voor elkaar en duidelijk eer van hun werk. Tijdens de veiling van de schilderstukken kon de jeugd zich met verf en kwast uitleven op een aantal grote panelen. Daar maakten ze dankbaar gebruik van en het resultaat was uiteraard schitterend! Jonge kunstenaars in de dop! 

 

Rond de klok van elf werd de gezellige avond besloten: er kon nog steeds worden buiten gezeten! We hebben enorm geboft met het weer… we zullen het wel verdiend hebben!

 

Bekijk de rest van de foto’s van de straatborrel/barbecue en veiling hier

 

*************************

 

Zaterdag 8 september 2007

 

2007 straatbarbecue 009 2007 straatbarbecue 010

 

2007 straatbarbecue 022 2007 straatbarbecue 041

 

IMG_3414 IMG_3432

 

voor alle foto’s klik hier

 

of bekijk het fotoverhaal van 7 min 15 sec ( 20,6 Mb )  klik hier

 

=======================================================

 

In 2006 was de Straatbarbecue op zaterdag 26 augustus

 

PICT1602   DSC00646

 

DSC00649  PICT1585

 

Voor alle foto’s klik hier

 

Voor het lange fotoverhaal van 7 min 5 sec (14.1 Mb) klik hier

 

Voor het kortere verhaal van 4 min 9 sec (8.23 Mb) klik hier

 

****************************************

 

Straatbarbecue 2005:

 

DSC00352DSC00340DSC00343DSC00351

 

 

Voor het afspelen van het fotoverhaal (lange versie) van de barbecue in 2005 (duur: 6min40sec 12,9 Mb) klik hier

 

Voor het afspelen van een korte versie (duur: 60 sec 2,44 Mb) klik hier

 

Voor het bekijken van alle foto’s van de straatbarbecue 2005 klik hier

 

**********************

 

In 2004 hadden we een barbecue met een bijzonder thema:

Een “boeren”buurtbarbecue!

 

Bekijk de foto’s of kijk naar het fotoverhaal

Voor het bekijken van alle foto’s van de straatbarbecue 2004 klik hier

  

Voor het afspelen van het fotoverhaal ( duur: 7 min, 45 sec  17,6 Mb) klik hier

 

Copy of pict4722  Copy of pict4724

 

***************************

 

Copy of bbq1981_2

 

Wat voor een feest zou het worden….

Barbecue 1981

 

Copy of grunerieboek 093

 

Het optreden van de “Grunerie Boys”, bestaande uit:

Pieter Heddema, Niels Cornelisse en Coen Verhoeve

Barbecue juni 1981

 

 

 

 

Copy of Copy of grunerieboek 092

 

Muziek bij de barbecue in 1981. De band “de Cacaphoniens

bestond onder meer uit buurtbewoners

 

Copy of grunerieboek 096

 

Een echte troubadour trad op bij de barbecue op 5 juni 1982

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tuinenovkl.jpg