stratenovkl.jpg

 

 

 

 

 

home

 

Welkom in onze buurt                  

 

De geschiedenis van de Gruneriebuurt

 

Ons buurtbulletin:

Het Gruneriebulletin

 

Vrijwillige buurtbijdrage

 

Activiteiten in de buurt:

Buurtvoetbal

 

Fietstochten/buurtpicknick

 

Koffie-inloop-ochtend

 

Paasactiviteiten

 

Straatbarbecue

 

Straatspeeldag

 

Sint Maarten

 

Sint Nicolaas

 

Tuingluurdag                  

 

Nieuws uit de buurt in:

Uit de buurt 

 

Aangeboden&Gevraagd

 

Wie is wie/wie woont waar

 

Links                  

 

Contact

 

Bestel ons jubileumboekje

 

image003

 

Deze pagina is het laatst bewerkt

op 14 oktober 2019

 

 

 

 

Buitenspeeldag                      draaiboek

 

Vaak doet de buurt mee met de jaarlijkse buitenspeeldag. Soms met georganiseerde spelletjes, soms alleen met een afgezette straat om heerlijk te kunnen spelen.

 

Buitenspeeldag 2019

Dreigde in het water te vallen; de hele dag viel het water met
bakken uit de hemel. Maar gelukkig werd het na 4 uur toch
nog droog, zodat er gespeeld kon worden, en genoten van
popcorn.
En zo te zien waren er toch nog voldoende die het aandurfden
om naar buiten te komen en heerlijk op straat te spelen.

 

 

 

Nationale Buitenspeeldag 2017

 

Mooi weer op 14 juni
Het was het mooiste weer van de wereld, tijdens de buitenspeeldag.
Zeker 25 kids ongeveer van 10 maanden tot 12/14 jaar, konden genieten van een springkussen,
van waterballonen, een zwembad, limonade, spekjes, kegelen met waterflessen, rennen door de gras sproeier, schommelen, fietsen en nog veel meer. Als klap op de vuurpijl waren er suikerspinnen, je moest wel geduldig in de rij wachten, of stiekem voor de tweede of derde keer in de rij gaan staan en als afsluiter heerlijke pannenkoeken van Dirk Jan.

Kortom een topdag!

Veel dank voor alle hulp!

Tot volgend jaar!

                                                   Claire van Campen

 

 

 

Nationale Buitenspeeldag 2015

 

Dit jaar vindt de Nationale Buitenspeeldag plaats op woensdag 10 juni. Natuurlijk doet onze wijk weer mee!

 

’s Middags zal het kruispunt Grunerielaan/ Van Cuycklaan van 13.00 tot 17.00 uur afgesloten zijn.

 

Het eerste uurtje gebruiken we voor het klaarzetten van de spullen en het versieren van de straat en vanaf 14.00 uur mogen de kinderen lekker komen spelen.

 

Er is weer een springkussen en een grabbelton, met name voor de jongere kinderen. Verder zullen er spelletjes te doen zijn die voor alle leeftijden geschikt zijn, dus uiteraard zijn ook de wat grotere kinderen uit onze wijk van harte welkom!

 

We zorgen voor limonade voor de kinderen en koffie en thee voor de ouders. Daarnaast zal er weer genoeg te snoepen zijn en hopen we dit jaar weer eens af te kunnen sluiten met lekkere pannenkoeken…

 

IMG_7385-10%.jpg

straatspeeldag 2014

 

Daarom ook een oproepje aan de ouders in onze buurt: heb je zin om te helpen versieren, opruimen, spelletjes begeleiden, of pannenkoeken te bakken, neem dan contact op met Marleen Peters, Van Cuycklaan 18, 071-5121786/ marleenp@yahoo.com of spreek mij een keer aan als ik in de speeltuin zit!

 

Met zijn allen maken we er weer een leuk feestje voor de kinderen van. Nu nog duimen voor mooi weer…

 

MP.

 

 

Woensdag 12 juni 2013 Nationale Buitenspeeldag

 

straatspeeldag2006kl.jpg

Archieffoto straatspeeldag 2006

 

Beste grote en kleine(re) buurtgenoten,

 

Ook dit jaar doet onze buurt weer mee aan de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 12 juni.

 

Het kruispunt Grunerielaan/Van Cuycklaan zal van 13.00 u. tot 17.00 u. afgesloten zijn.

 

Het eerste uur zal gebruikt worden om spullen klaar te zetten en te versieren. Vanaf 14.00 u. tot 17.00 u. zijn alle kinderen van harte welkom om te komen spelen!

 

Op dit moment zijn we nog druk bezig om uit te werken wat er precies te doen zal zijn. De grabbelton staat in ieder geval weer op de planning en de kinderen kunnen zich laten schminken. Daarnaast zullen er spelletjes te doen zijn, zodat iedereen de kans krijgt om lekker met anderen te spelen en misschien wel een wedstrijdje aan te gaan... Uiteraard zorgen we voor iets te eten en te drinken, ook voor de grote mensen die natuurlijk gezellig meekomen!

 

Om er een gezellige middag van te maken, hebben we wel hulp nodig van andere ouders en opa's en oma's! We zullen hulp nodig hebben bij het begeleiden van spelletjes, het uitdelen van drinken en eten en we zouden het ontzettend leuk vinden als ook dit jaar een paar mensen bereid zijn om voor pannenkoeken te zorgen. Die maken het feestje toch wel compleet!

 

Als je ons wilt helpen, kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 5121786 of 06-11538007 of door een mailtje te sturen naar marleenp@yahoo.com. Wij hebben er zin in! Nu nog duimen voor mooi weer...

Siobhan Nilan en Marleen Peters.

 

IMG_4073_1.JPG

Archieffoto Straatspeeldag 2007

˘

 

Het kruispunt Grunerielaan/Van Cuycklaan en deels de Van Cuycklaan worden op woensdag 12 juni vanaf 13.00 uur afgezet, houdt u hier a.u.b. vooraf rekening mee bij het parkeren!

 

Wie maakt er wat leuke foto’s? Mail ze vervolgens naar info@gruneriebuurt.nl zodat we ze op de website kunnen zetten.

 

*******************************************

Woensdag 13 juni 2012:

BuitenSPEELMIDDAG

van 14.00 tot 16.00 uur

buitenspeelmiddag043.jpg

De straatspeeldag was leuk en lekker zonnig! Het werd wat provisorisch gehouden aan de Van Cuycklaan richting de Willibrordlaan wegens de opengebroken weg, maar dat ging prima. Het is door gebrek aan ruimte en het aanbod aan eten en snoepgoed wel meer een (vr)eetmiddag dan een speelmiddag geworden. Bij de ijscoman meldden zich 59 kinderen voor een ijsje!! !

Bekijk de rest van de foto’s hier

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toch buitenspeeldag in de Gruneriebuurt

Kinderen organiseren buitenspelen zelf!

(door Peter van de Wetering)

 

Gruneriebuurt 1 juni 2011

PICT0060Hoewel het er niet naar uitzag dat de buitenspeeldag dit jaar in de Gruneriebuurt gespeeld zou kunnen worden, is het een fantastische middag geworden.

Vele oproepen in het buurtbulletin, maar niemand meldde zich om het gebeuren te organiseren. Helemaal niet naar de zin van Puck en Sophie. Ze trokken de buurt in, regelden ouders,  prijsjes voor de bingo, skippy-ballen voor een skippybal-race, afzetten van de straat en ook buurt-schmink-professional Ferry Zeeman.

In een oogwenk was het voor elkaar. Een gebeuren met spelletjes, een echte ijscowagen, een bingo en pannenkoeken (aangeboden door een paar enthousiaste vaders).Onder een stralende zon konden meer dan 60 buurtkinderen met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s heerlijk buiten spelen. En dat alles zonder op te moeten passen voor auto’s: dat alleen al is een feest!

Puck en Sophie bedankt, en natuurlijk gaat het volgend jaar ook weer door!

Bekijk alle foto’s hier

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

In 2010 was de Straatspeeldag op woensdag 2 juni

 

dsc06238

Foto’s Elly Weyzig

 

Bekijk de andere foto’s – met dank aan Elly Weyzig – hier

 

Woensdag 2 juni 2010 was het weer zover, de Nationale Straatspeeldag!

(door Mariëlle Schaar)

Op deze heerlijke zonovergoten dag hielpen een aantal kinderen al vroeg mee aan de versiering van het speeltuintje op de hoek van het kruispunt de Van Cuycklaan en de Grunerielaan en aan de verdere opbouw van het evenement (waarvoor veel dank!). Het kruispunt werd afgesloten zodat de kinderen zorgeloos op straat konden spelen zonder autoverkeer als storende factor. Om 14.00 uur ging het feest van start, in totaal was er een opkomst van ongeveer 65 kinderen. Dit jaar was de suikerspinmachine er weer, kwam de ijscoman langs met voor ieder kind een ijsje, konden de kinderen blikken omgooien, voetballen, stoepkrijten, volleyballen, een klein cadeautje grabbelen uit een ton en geschminked worden door een aantal daarin ervaren moeders. De kinderen vonden het zo superleuk, dat iedereen nog lekker een uurtje langer bleef. Iets na 17.00 uur kwam het feest toch echt ten einde, maar we hadden nog uren zo op straat door kunnen spelen!

 

 

********************

2009:

Woensdag 10 juni:

STRAATSPEELDAG

van 14.00 tot 16.00 uur

(door Mariëlle Schaar)

Met een springkussen, suikerspinnen, schmink, limonade, chips, ijsjes en zelfs zo af en toe een zonnetje kon op woensdag 10 juni de Straatspeeldag in de Gruneriebuurt niet meer stuk. Omdat het kruispunt Grunerielaan/Van Cuycklaan was afgesloten voor het verkeer konden ongeveer 65 kinderen weer eens “ouderwets” onbezorgd op straat spelen. Het 'springkonijn' was in trek bij zowel de kleinere als ook de oudere kinderen: ze konden zich flink uitleven. Meestersuikerspinner Shaogang, gesteund door de suikerdames Frauke en Marielle voorzagen alle kinderen van een geweldige suikerspin die zij zich goed lieten smaken. Ook de gezichten werden weer geschminkt door het inmiddels in schminken doorgewinterde koppel, de moeders Ilse en Iris (voor de schmink en het voorbeeldenboek: mede dank aan Het Kunstkasteel, zie www.kunstkasteel.com). Voor de toegestroomde ouders was er uiteraard weer  koffie, thee en koekjes en zelfs was er voor een enkele ouder nog een overgeschoten ijsje.  Al met al was het een zeer geslaagde middag die om 15.45 uur abrupt werd afgesloten met een bui. Maar met dank aan www.buienradar.nl hadden we de bui al zien hangen! We konden tevreden terugzien op een middag die toch droog en redelijk zonnig was verlopen.

 

img_5017

 

Met dank aan Iris Hamstra en Marianne Wijnands voor de foto’s

 

************************

 

Straatspeeldag 2008 in de Gruneriebuurt

( door Iris Hamstra)

 

Woensdag, 28 mei was het weer veilig spelen tijdens de nationale straatspeeldag en hadden we weer mazzel met het weer.

 

De belangstelling om de straatspeeldag te organiseren was niet groot, maar gelukkig waren er toch een aantal moeders bereid om het door te laten gaan zonder te veel toeters en bellen.

De straat was weer gezellig versierd en er was volop drinken, koekjes, fruit en voor iedereen een lekker ijsje..

 

De belangstelling van de kinderen was gelukkig wel groot. Zij hebben zich goed vermaakt met eigen speelgoed en vooral met water, want het was best broeierig weer.....

Het schminken was ook erg populair, grimemama Ilse de Feyter was weer bereid om van heel veel Gruneriekinderen mooie prinsesjes, piraten, clowntjes enz.. te maken.

 

Ook de kinderen van de Grunerielaan hebben een drukke agenda, want na 16.00 uur gingen veel kinderen naar zwemles, hockey, voetbal enz.....

 

Alle kinderen en ouders bedankt voor het tot stand brengen van een geslaagde straatspeeldag......

 

photo26 photo22 photo12

 

Bekijk de andere foto’s hier

 

of bekijk het fotoverhaal hier (duur:  2min 32 sec, 7,45 Mb)

 

*******************************

13 juni 2007

Wat was het weer gezellig op straat! Op het afgezette gedeelte van de Grunerielaan/Van Cuycklaan konden ruim 50 kinderen genieten van een autovrije speelstraat. En genoten werd er! De kinderen hadden onder andere hun eigen skelters meegenomen en er werd volop gebruik gemaakt van de aanwezige spelletjes en spullen. Er werd zelfs een mini-rommelmarkt georganiseerd. Van het aanwezige stoepkrijt werd dankbaar gebruik gemaakt. De aanwezige suikerspin trok uiteraard ook de nodige aandacht: er was regelmatig sprake van rijvorming! Dat de middag gezellig was bleek wel uit het feit dat de geplande speeltijd van twee uur met 50% werd overschreden! De aanwezige ouders werden op deze middag ook niet vergeten: voor koffie, thee en fris was gezorgd. Aan het eind van de middag ging iedereen voldaan met het afsluitende ijsje weer huiswaarts. Morgen zouden er weer overal auto’s staan….. jammer toch!

 

IMG_4074_2  IMG_4126_46  IMG_4083_11  IMG_4082_10    

 

Bekijk de andere foto’s hier

Foto’s: Eveline Dunselman

 

*******************************

In 2006 was de Straatspeeldag op 31 mei

 

20060531_IMG_0470_21_1_kl 20060531_IMG_0451_2_1_kl 20060531_IMG_0463_14_1_kl 20060531_IMG_0465_16_1_kl 

 

Voor het afspelen van een foto-impressie (duur: 1min, 50sec. 3,95 Mb) klik hier

 

Voor de fotoreportage 2006 klik hier

 

**************************

 

Copy of grunerieboek 066

De straat als speelplek

 

straatspeeldagjuni97

Straatspeeldag juni 1997

 

 

 

 

 

 

 

 

tuinenovkl.jpg